Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V alpskih dolinah opozarjajo na nevarnost neurejenih cest

Kranjska Gora/Bohinj, 15. januarja - Edina cesta, ki iz središča Slovenije vodi v Zgornjesavsko dolino, že skoraj pol stoletja čaka na celovito rekonstrukcijo, ki je bila obljubljena po ukinitvi železniške povezave leta 1966. Cesta, ki je zlasti v zimski sezoni zelo obremenjena, je na posameznih odsekih slaba in nevarna.

Na zadnjem sestanku z direkcijo za ceste so sicer predstavniki kranjskogorske občine izvedeli, da je projekt rekonstrukcije ceste od Jesenic do Kranjske Gore v pripravi. Vendar prav projekti državnih cest pogosto izpadejo iz državnega proračuna, je skeptičen župan Jure Žerjav.

Kranjskogorski župan je tudi prepričan, da so alpske doline na Gorenjskem že dolgo v zapostavljenem položaju, kar se tiče prometnih povezav.

Podobnega mnenja je tudi bohinjski župan Franc Kramar, ki je na ministrstvo za promet naslovil pismo, v katerem opozarja na perečo problematiko. Ministra poziva naj z ureditvijo povezav na Bled, Bohinj in Kranjsko Goro prispeva h konkurenčnosti slovenskega turizma.

tzu/kk
© STA, 2011