Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vojaki in policisti se bodo pomerili na 40. tekmovanju v patruljnem teku na smučeh

Pokljuka, 15. januarja - Na Rudnem polju na Pokljuki bo danes potekalo 40. tekmovanje Slovenske vojske in policije v patruljnem teku na smučeh. Na desetkilometrski progi za moške in petkilometrski progi za ženske se bo pomerilo sedem ženskih in 16 moških ekip Slovenske vojske, ter štiri ženske in 14 moških ekip ministrstva za notranje zadeve in policije.

Današnje tekmovanje se bo začelo ob 9.30, ob 14. uri pa bo sklepna slovesnost s podelitvijo medalj najboljšim, ki se je bo udeležila tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.

Na progi bodo postavljene delovne točke, na katerih bodo ekipe streljale z malokalibrsko puško, se plazile pod oviro, metale šolske bombe v cilj, nosile ranjenca na univerzalnih nosilih, premagovale teren peš in terensko smučale.

V spomin na dražgoško bitko je republiški štab za teritorialno obrambo tekmovanje v patruljnem teku na smučeh prvič organiziral že leta 1971, ko so pripadniki takratne teritorialne obrambe in uprave javne varnosti tekmovali v vojaških smučarskih veščinah.

jaz/ako
© STA, 2011