Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sindikat vojakov Slovenije vložil še drugo kolektivno tožbo zoper državo

Ljubljana, 14. januarja - Sindikat vojakov Slovenije je danes na Delovno in socialno sodišče v Ljubljani vložil še drugo kolektivno tožbo zoper državo. Kot so zapisali v sindikatu, z njo zahtevajo izplačevanje odškodnine zaradi ne izplačevanja subvencije dela oskrbnine vrtca pripadnikom Slovenske vojske.

V Sindikatu vojakov Slovenije so zapisali, da so zaradi neodzivanja vlade na večkratne pozive k izvrševanju zakona o službi v Slovenski vojski, prisiljeni svoje pravice poiskati na sodišču. Z ne izplačevanjem subvencij so pripadnikom Slovenske vojske kršene pravice, zato v Sindikatu vojakov Slovenije upajo, da bo vlada storila vse, da se s kršenjem preneha prej, preden bo sodišče razsodilo o upravičenosti do subvencije.

Sindikat vojakov Slovenije je sicer na Delovno in socialno sodišče v Ljubljani 7. januarja vložil kolektivno tožbo, s katero zahteva sprejemanje sistemizacij delovnih mest za pripadnike Slovenske vojske v skladu s predpisi, ki veljajo za sprejemanje splošnih aktov delodajalca.

jaz/ako/ako
© STA, 2011