Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po neuspeli mediaciji spremembe v vodstvu leškega letališča

Lesce, 14. januarja - Predsednik upravnega odbora Alpskega letalskega centra Lesce Jakob Demšar je na sinočnji seji odbora zaradi neuspešnega pogajanja z Aeroklubom Lesce podal odstopno izjavo. Na seji so predlagali tudi razrešitev direktorja letališča Pavla Škofica. Končna odločitev o kadrovskih spremembah v vodstvu letališča je sedaj v rokah radovljiškega župana in občinskega sveta.

Župan občine Radovljica Ciril Globočnik je z odstopom Demšarja že seznanjen. Sprožil pa bo tudi vse potrebne postopke na občinskem svetu glede razrešitve Škofica. Župan je sicer že sredi decembra napovedal radikalni rez, če dogovor med vodstvom in uporabniki letališča ne bi bil sklenjen do konca minulega leta.

V Aeroklubu Lesce se nadejajo, da bodo spremembe v vodstvu letališča pripomogle k sklenitvi dogovora, po katerem bodo domači letalci v prihodnji sezoni vendarle lahko leteli.

Škofic je sicer še vedno pripravljen ostati direktor vendar samo pod pogojem, da občinski svet zavzame jasna stališča o zakonitem delovanju.

tzu/mke
© STA, 2011