Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Objavljen razpis za vpis v srednje šole

Ljubljana, 14. januarja - Ministrstvo za šolstvo je danes na svoji spletni strani objavilo razpis za vpis v srednješolske programe in dijaške domove za šolsko leto 2011/2012. Razpis bodo danes oz. v začetku prihodnjega tedna prejele tudi vse osnovne in srednje šole. Za prihodnje leto je na srednjih šolah na voljo skupno 25.084 vpisnih mest.

Osnovno šolo v letošnjem šolskem letu zaključuje 18.014 učenk in učencev. Od 25.084 vpisnih mest na srednjih šolah, za katera bodo lahko kandidirali, jih je 688 razpisanih v programih nižjega poklicnega izobraževanja, 6971 v programih srednjega poklicnega izobraževanja, 9358 v programih srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja, v programih splošnih in strokovnih gimnazij pa je razpisanih 8067 mest.

Rok za oddajo prijav za vpis v programe nižjega, srednjega poklicnega, strokovnega oz. tehniškega izobraževanja je 23. marec, za vpis v programe poklicno-tehniškega izobraževanja pa 2. junij.

Podrobnejša pojasnila o vpisu in izobraževanju ter druge informacije bodo učenci lahko dobili na informativnem dnevu, ki ga bodo srednje šole organizirale 11. in 12. februarja.

tz/ako
© STA, 2011