Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Uradne vrednosti nepremičnin decembra; spremembe pri kmetijskih zemljiščih in hišah

Ljubljana, 14. januarja - Geodetska uprava roka za posredovanje pripomb na vrednost - 25. januar - ne bo podaljšala. Glede na posredovane pripombe so prepričani, da so večino glavnih problemov že zajeli, pravi direktor geodetske uprave Aleš Seliškar.

Glede na doslej posredovane pripombe na ocenjeno vrednost nepremičnin pričakuje, da bo prišlo do nekaterih sprememb pri vrednotenju kmetijskih in gozdnih zemljišč ter hiš.

Pri kmetijskih in gozdnih zemljiščih je pričakovati, da bo prišlo do sprememb vrednotenja predvsem zemljišč na strmih pobočjih in višjeležečih območjih. Do sprememb naj bi prišlo tudi pri oceni vrednosti hiš, saj zaradi razpršene gradnje hiš na nekaterih območjih niso natančno zarisali vrednostnih con, je dejal direktor urada za množično vrednotenje nepremičnin pri geodetski upravi Dušan Mitrović.

Pripombe na vrednost bodo obdelali do septembra, nato naj bi novembra vlada sprejela uredbo o določitvi modelov vrednotenja nepremičnin. Z uveljavitvijo uredbe, predvidoma decembra, bodo nepremičnine dobile tudi uradno pripisano vrednost.

jb/mke
© STA, 2011