Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Milena Zupančič in Vita Mavrič odstopata kot ambasadorki dobre volje Unicefa Slovenija

Ljubljana, 14. januarja - Milena Zupančič in Vita Mavrič ne želita biti več ambasadorki dobre volje pri Unicefu Slovenija. Njuni izjavi danes objavljata Večer v tiskani izdaji in Delo na spletni strani.

Kot pojasnjuje Mavričeva, je njen odhod visel v zraku že vsaj leto in pol. Do ambasadorjev je namreč prišel podatek o nekaterih nepravilnostih, a se do večine odgovorov z Zupančičevo nista dokopali. Organizacija je namreč z njima prekinila skoraj vse stike. Zupančičeva prav tako navaja, da je njen status v društvu že nekaj časa popolnoma marginaliziran in da ni skoraj nobenega sodelovanja več. Občutek pa ima, da aktivnosti niso več usmerjene izključno v dobro otrok.

Po navedbah časnika Delo so se sicer govorice o domnevnih nepravilnostih in nezakonitostih v delovanju slovenskega Unicefa razširile tudi z anonimnim dopisom. Med drugim piše, da je organizacija že več kot pol leta brez zakonitega zastopnika, proti Unicefu Slovenija pa so na delovno in socialno sodišče vložene štiri tožbe zaradi domnevno nezakonite odpovedi pogodbe o zaposlitvi in tri tožbe za plačilo odškodnine zaradi mobinga.

tz/pa/pa
© STA, 2011