Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Skupina Tuš Holding v letu 2010 ni dosegla načrtovanih prihodkov

Celje, 16. januarja - Skupina Tuš Holding naj bi lani ustvarila 830 milijonov evrov prihodkov, čeprav je poslovni načrt za leto 2010 predvideval 946,8 milijona evrov prihodkov in milijon evrov dobička. V letu 2009 pa je skupina ustvarila 819,8 milijona evrov prihodkov, čista izguba pa je takrat znašala skoraj 29 milijonov evrov.

V Tuš Holdingu so za STA na vprašanje, ali je dosežen dogovor z bankami glede reprograma posojil, odgovorili, da pogovori potekajo z vsemi njihovimi poslovnimi partnerji, med njimi tudi s partnerji iz finančnega segmenta, že vrsto let potekajo tudi stalna dogovarjanja in usklajevanja, katerih rezultat so fleksibilna sprejemanja za vse strani ugodnih rešitev.

Zatrdili so, da so vse njihove finančne obveznosti realno obvladljive in običajne za obseg njihovega poslovanja. Po neuradnih podatkih je Tuš Holding močno prezadolžen, saj naj bi bankam moral vrniti 400 milijonov evrov dolgoročnih kreditov in 100 milijonov evrov kratkoročnih kreditov, dobaviteljem pa je dolžan 180 milijonov evrov. Banke, najbolj izpostavljena naj bi bila Abanka, od lastnika in direktorja Tuš Holdinga Mirka Tuša zahtevajo dezinvestiranje dejavnosti, ki niso njegove osnovne panoge.

lpc/mke
© STA, 2011