Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tajnikar: Oviro do posojila za Adrio Airways predstavlja NLB

Ljubljana, 14. januarja - Upravni odbor Adrie Airways se bo popoldne sestal na seji, po kateri ni izključena menjava obeh izvršnih direktorjev družbe. Kot je danes pojasnil predsednik upravnega odbora Maks Tajnikar, banke upnice še vedno niso odobrile premostitvenega posojila, zatika pa se pri Novi Ljubljanski banki kot največji upnici, kar se zdi Tajnikarju nenavadno.

Ljubljana.
Predsednik upravnega odbora Adria Airways Maks Tajnikar.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Banke upnice naj bi sicer za podporo sanacije zahtevale menjavo glavnega izvršnega direktorja Tadeja Tufka, mediji pa so v teh dneh poročali, da naj bi tako Tufek kot drugi izvršni direktor Marjan Ravnikar s položaja odstopila sama.

Vsekakor oba ostajata v Adrii, saj je Tajnikar pojasnil, da so se že pogovarjali, kakšne obveznosti bi v tem primeru prevzela. Tajnikar meni, da ni smiselno, da bi Tufek odstopil sam, glede na to, kakšne so pogodbene obveznosti.

Na današnji seji točke o kadrovskih menjavah po zagotovilih Tajnikarja ni. Lahko pa jo uvrstijo, če bodo nekatere stvari do takrat dorečene. Lahko pa se to zgodi tudi čez vikend ali v ponedeljek, je še poudaril Tajnikar.

Tajnikar je na vprašanje, ali razmišlja o svojem odstopu, odgovoril, da vsak dan, a ob tem zatrdil, da ni podgana, ki zbeži z ladje, ki se potaplja, zato poskuša ladjo vsaj rešiti. Kot je zagotovil, dela v tem trenutku vse, da bi se to zgodilo.

Če bi odstopil še sam ali celoten upravni odbor, potem ne ve, kaj bi se zgodilo z Adrio, je še dejal Tajnikar.

mke/jes/jes
© STA, 2011