Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Proti vodstvu SCT naj bi tekli postopki za začasno zadržanje razpolaganja z deleži v SCT

Ljubljana, 14. januarja - Na sodišču naj bi zoper Ivana Zidarja iz SCT že tekel postopek za začasno zadržanje z razpolaganjem deleža v SCT, so poročali v včerajšnji oddaji Pogledi Slovenije na TVS in dodali, da se je sicer Zidar z drugimi gradbenimi podjetji dogovarjal za posle, v katerih sodeluje država, tudi v času, ko je bila Mateja Duhovnik že predsednica uprave Darsa.

Enemu večjih lastnikov SCT in članu uprave Janezu Jamniku je okrajno sodišče v Grosupljem začasno zadržalo razpolaganje z njegovim deležem v podjetju ter z njegovimi deleži na lastnih nepremičninah. Enak postopek naj bi se na sodišču odvijal tudi za predsednika upravnega odbora SCT Ivana Zidarja in namestnika predsednika uprave SCT Aleksandra Mezeta.

Več sto strani dokumentacije po poročanju Pogledov Slovenije sicer jasno dokazuje, da se je Ivan Zidar z drugimi gradbenimi podjetji vsa leta, vključno z lanskim, dogovarjal za posle, v katerih sodeluje država. Glavni igralci pri razporejanju poslov na slovenskem avtocestnem križu so se dobivali večkrat na leto ter vsako leto sklenili sporazum.

arh/jaz/arh
© STA, 2011