Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zdravniška zbornica uvedla zunanjo revizijo finančnega poslovanja

Ljubljana, 13. januarja - Izvršilni odbor Zdravniške zbornice Slovenije je na današnji seji na predlog predsednice Gordane Kalan Živčec soglasno sprejel sklep, da pristopi k zunanji reviziji finančnega poslovanja zbornice v obdobju 2004-2010.

Ljubljana.
Zdravniška zbornica Slovenije.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Zdravniška zbornica Slovenije.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Izvršilni odbor želi na ta način pridobiti objektivno presojo finančnega poslovanja zbornice v skladu z revizijskimi standardi, v obdobju od zadnje opravljene revizije do danes.

Zdravniška zbornica je v obdobju aktualne predsednice poslovala zakonito in gospodarno ter izvedla številne projekte, vključno z izgradnjo zdravniškega doma Domus Medica in same preselitve, poudarjajo v zbornici.

Namen predlagane revizije je seznanitev članstva z zunanjo objektivno presojo poslovanja stanovske organizacije, hkrati pa želijo, da se utemeljeno ovržejo vsakršni dvomi oziroma očitki, ki bi se v povezavi s tem pojavili med članstvom.

Projektu izgradnje zdravniškega doma Domus Medica, ki bo v ljubljanskih Dunajskih kristalih, del zdravnikov očita netransparentnost in je že pred časom nameraval predlagati finančno revizijo.

vi/miv
© STA, 2011