Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svetelšek ni več na čelu Združenja Manager

Ljubljana, 13. januarja - Aleksander Svetelšek je danes odstopil z mesta predsednika Združenja Manager. Na tem mestu ga bo nasledil predsednik uprave Simobila Dejan Turk. Turk bo združenje vodil do naslednjih volitev.

Ljubljana.
Nekdanji predsednik Združenja Manager Aleksander Svetelšek.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kot je dejal Svetelšek, ki je v ponedeljek odstopil z mesta predsednika uprave Petrola, je funkcijo predsednika združenja zapustil z željo, da se ustvari mirno okolje delovanja in da se lahko združenje ustvarjalno razvija dalje po poti, ki si jo je zastavilo.

Novi predsednik Združenja Manager Turk, ki je bil doslej njegov podpredsednik, je Svetelškovo vodenje združenja označil kot dobro. Napovedal je, da se bo do volitev novega vodstva trudil, da bo glas združenja glede potrebe po dvigu gospodarske konkurenčnosti v Sloveniji slišan in upoštevan.

Svetelšek, ki je Združenje Manager vodil od oktobra 2009, je v ponedeljek zaradi domnevno spornih poslov, povezanih z odkupom terjatev do družbe SCT, odstopil z mesta predsednika uprave Petrola. S tem se je najverjetneje izognil razrešitvi, saj naj nadzorniki že sicer ne bi bili zadovoljni z njegovim vodenjem naftnega trgovca.

jes/uk/arh
© STA, 2011