Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Sloveniji malo staršev spremlja otrokovo uporabo interneta

Bruselj, 13. januarja - V Sloveniji malo staršev spremlja otrokovo uporabo interneta, kaže raziskava EU Kids Online, ki jo je danes objavila Evropska komisija. V 25 evropskih državah po navedbah otrok v povprečju polovica staršev spremlja njihovo uporabo interneta. V Sloveniji je takih staršev po navedbah otrok 27 odstotka; manj jih je le v Litvi.

Še manjši je delež staršev, ki z razpoložljivimi orodji svojim otrokom omejujejo ali preprečujejo dostop do določenih vsebin na internetu. V Sloveniji je takih staršev po navedbah otrok le 11 odstotkov, v povprečju pa 28 odstotkov.

Raziskava je sicer pokazala tudi, da je četrtina slovenskih otrok, starih od devet do 16 let, v zadnjem letu na internetu videla podobe, povezane s spolnostjo. Povprečje v 25 državah je precej nižje: 14 odstotkov.

Sicer pa 73 odstotkov slovenskih otrok uporablja internet vsak dan ali skoraj vsak dan. Raziskava je še pokazala, da je v 25 državah povprečna starost otroka, ko prvič uporabi internet, devet let, v Sloveniji pa osem let.

pm/aju
© STA, 2011