Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Klemenčič trdi, da novo vodstvo komisije ni našlo neevidentiranih prijav

Ljubljana, 13. januarja - Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič zanika, da naj bi ob prevzemu funkcije našel 1400 neevidentiranih prijav. Poudarja, da obstoja zaostankov, ki so zelo obsežni in skoraj neobvladljivi, prejšnje vodstvo novim članom komisije ni prikrivalo.

Ljubljana.
Predsednik komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot je zapisal v današnji izjavi, novo vodstvo meni, da je zaostanek 1400 prijav v večji meri posledica objektivnega dejavnika izrazitega pomanjkanja podpore delovanju komisije s strani politike v letih 2004-2008. V tem času je bila namreč komisija kadrovsko in finančno tako oslabljena, da ni mogla resno izvajati svojih nalog, navaja Klemenčič. Kot je zapisal, komisija zavrača tudi kakršna koli pavšalna obtoževanja o pristranskem delu pri obravnavi prijav.

Klemenčič se je tako odzval na navedbe poslancev SDS in SNS z včerajšnje novinarske konference, na kateri so predstavili zahtevo za sklic nujne seje parlamentarnega odbora za notranjo politiko o delu protikorupcijske komisije v času, ko jo je vodil Drago Kos.

tz/bs/miv
© STA, 2011