Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Stekla prisilna poravnava nad T-2

Maribor, 13. januarja - Okrožno sodišče v Mariboru je danes začelo stečajni postopek nad telekomunikacijsko družbo T-2. Za upraviteljico je imenovalo Mileno Sisinger. Upniki morajo svoje terjatve prijaviti v roku enega meseca, zadnji dan za prijavo je 14. februar.

T-2 mora v 15 dneh po vročitvi sklepa založiti predujem za stroške postopka prisilne poravnave v višini 33.000 evrov. Če v tem roku družba ne bo založila predujma za kritje stroškov postopka prisilne poravnave, bo sodišče ustavilo postopek prisilne poravnave in izdalo sklep o začetku stečajnega postopka.

Telekom Slovenije je 17. septembra lani vložil predlog za začetek stečajnega postopka nad T-2, ki je 2. novembra vložil zahtevo za odložitev odločanja o upnikovem predlogu za začetek stečajnega postopka. Zaradi tega je sodišče 25. novembra odločanje o upnikovem predlogu za začetek stečajnega postopka odložilo do 3. januarja.

T-2 je 30. decembra lani nato vložil predlog za začetek postopka prisilne poravnave, zaradi česar je sodišče prekinilo postopek odločanja o predlogu Telekoma Slovenije za začetek stečajnega postopka do konca postopka prisilne poravnave.

kk/kk
© STA, 2011