Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere v Tuniziji se še ne umirjajo

Tunis, 13. januarja - Razmere v Tuniziji, ki jo že od sredine decembra pretresajo nasilni protesti proti brezposelnosti, se še ne umirjajo. Iz države poročajo o novih smrtnih žrtvah nasilja, ki je kljub policijski uri minulo noč pretresalo tudi predmestje Tunisa. V nasilju v državi sta bila včeraj ubita tudi švicarska državljanka in Francoz.

Po podatkih Mednarodne federacije lig za človekove pravice je bilo o začetka nemirov ubitih 66 ljudi, med njimi osem minulo noč v predmestju Tunisa. Med smrtnimi žrtvami izgredov je tudi švicarska državljanka, ki je bila ubita na severu Tunizije, v mestu Douz na jugu pa je bil ubit Francoz.

Z ulic Tunisa se je medtem danes umaknila vojska, ki so jo tja včeraj napotile oblasti, a so jo nasledile policijske enote. Te so danes s solzivcem pregnale več sto protestnikov, ki so nameravali svoje nezadovoljstvo izraziti v središču prestolnice.

Nasilni protesti proti brezposelnosti, vladi in korupciji, ki že skoraj mesec dni pretresajo državo, so v torek zvečer dosegli predmestje tunizijske prestolnice, včeraj pa tudi samo središče Tunisa.

aju/sk
© STA, 2011