Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zavarovalnica Maribor lani spet pozitivno

Maribor, 16. januarja - Zavarovalnica Maribor je lani zbrala 259,4 milijona evrov premije, kar je malenkost manj kot leto prej. Po polmilijonski izgubi v letu 2009 bo tako lansko poslovanje zahvaljujoč manjšemu številu naravnih nesreč in ujm znova pozitivno. Družba je namreč izplačala za 151 milijonov evrov škod in odškodnin, kar je petino manj kot v letu 2009.

Maribor, Hotel Piramida.
Predsednik uprave Zavarovalnice Maribor Drago Cotar.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Maribor.
Zavarovalnica Maribor.
Foto: Daniel Novaković/STA
Arhiv STA

Letos ne načrtujejo tako visokega dobička kot lani, zadovoljili bi se z okoli osmimi ali devetimi milijoni evrov. V zvezi z dokapitalizacijo v višini 12,7 milijona evrov, ki jim jo je Agencija za zavarovalni nadzor zaradi zagotavljanja kapitalske ustreznosti odredila že lani, pa je Cotar dejal, da bo ta rešena z lanskim dobičkom.

Prvi mož zavarovalnice pa glede na krizo v finančnem sektorju letos še ne pričakuje večjih sprememb v lastništvu. Agencija je sicer že lani NKBM izdala dovoljenje za pridobitev kvalificiranega deleža v zavarovalnici, a se vse doslej s Pozavarovalnico Sava ni uspela dogovoriti glede cene in načina prodaje njihovega deleža.

gm/kk
© STA, 2011