Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Stavka zobozdravstvenih asistentk v Zdravstvenem domu Celje preložena

Celje, 13. januarja - Stavka zobozdravstvenih asistentk, ki delajo v javnih zobozdravstvenih ambulantah v Zdravstvenem domu Celje, je preložena na 1. februar. Vodstvo zdravstvenega doma se je namreč odločilo, da poišče dodatna pojasnila glede uvrstitve zobozdravstvenih asistentk v 22. plačni razred, kar je za tri plačne razrede več kot doslej.

Predsednik Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije Zvonko Vukadinovič je na današnji novinarski konferenci povedal, da obe pogajalski strani vsaka po svoje razumeta razlago odbora za razlago kolektivne pogodbe za dejavnost zdravstva in socialnega varstva in odbora za razlago kolektivne pogodbe za zaposlene v zdravstveni negi. Zato se je vodstvo zdravstvenega doma odločilo poiskati od omenjenih odbor še dodatna pojasnila.

Po navedbah Vukadinoviča vodstvo zdravstvenega doma ne pristaja na uvrstitev zobozdravstvenih asistentk v 22. plačni razred, saj še ni prejelo podpisane razlage omenjenih odborov. Je pa vodstvo pristalo na odpravo tretje četrtine plačnih nesorazmerij.

lpc/miv
© STA, 2011