Več kot 30.000 podpisov za referendum o malem delu

Ljubljana, 13. januarja - Gibanje za dostojno delo in socialno družbo je s pomočjo zveze svobodnih sindikatov, študentskih ter drugih organizacij v osmih dneh zbralo več kot 30.000 podpisov za razpis referenduma o zakonu o malem delu. Kljub temu da bo potrebnih 40.000 podpisov zbranih pred iztekom roka, bodo zbiranje nadaljevali do 6. februarja, so sporočili iz gibanja.

Ljubljana, prostori ŠOS.
Marko Funkl, predsednik gibanja za dostojno delo in socialno družbo.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ob tem opozarjajo tudi na nekaj nevšečnosti pri zbiranju podpisov, ki so bile povezane predvsem z napotki ministrstva za javno upravo. Na ministrstvu so namreč načelnike upravnih enot pozvali, da ni potrebe po obratovalnem času ob sobotah, kljub temu da je to v pristojnosti načelnikov. Prav tako je bilo v minulem tednu veliko težav z oddajo elektronskih podpisov, saj ta storitev nekaj časa ni bila na voljo, so pojasnili.

Sicer pa je nasprotovanje zakonu o malem delu po njihovih navedbah vse večje, saj se je aktivnostim za zbiranje podpisov doslej pridružilo tudi skoraj sto organizacij. Po njihovem mnenju referendum je in mora tudi v prihodnje ostati najvišja oblika demokracije v demokratično urejeni državi.

spc/tz
© STA, 2011