Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Brdu pri Kranju druga konferenca o logističnem holdingu

Brdo pri Kranju, 14. januarja - Na Brdu pri Kranju bo danes potekala druga konferenca o oblikovanju slovenskega logističnega holdinga. Na njej bo vlada skupaj z idejnim očetom holdinga, Nemcem Hartmutom Mehdornom, predstavila odgovore na ekonomska in pravna vprašanja, ki so bila zastavljena v strokovni razpravi na prvi konferenci septembra lani.

Na septembrski konferenci je bilo slišati številne pomisleke in vprašanja glede povezovanja Slovenskih železnic, Luke Koper in Intereurope v holding. Vlada se je zato po konferenci z zunanjimi strokovnjaki lotila iskanja odgovorov na izražena mnenja, vprašanja pa je razdelila v tri skupine: ekonomska, pravna in "čustvena".

Prav od teh odgovorov je odvisna usoda oblikovanja logističnega holdinga. Vprašanje pa je, če bosta Mehdorn s svojo idejo in vlada uspela prepričati, saj so povezovanju omenjenih treh podjetij vseskozi naklonjeni le v Slovenskih železnicah, ostro pa mu nasprotujejo v Luki Koper in Intereuropi. Veliko pomislekov do oblikovanja holdinga imajo tudi nekateri strokovnjaki.

Premier Borut Pahor pravi, da je današnja konferenca ena zadnjih priložnosti za dogovor o tem projektu. Če nimamo razumevanja uprav, nadzornih svetov, sindikatov, potem bo verjetno zelo težko z neko prisilo lastnika doseči zamisel o holdingu, je včeraj po seji vlade poudaril Pahor, ki projekt podpira. Če bo odpor o zamisli prevelik, potem je celo Mehdornovo stališče tako, da ne velja siliti z njo.

uk/mke
© STA, 2011