Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Večina strank meni, da bo Pahor moral spoštovati poziv k razrešitvi Križaniča

Ljubljana, 12. januarja - Poziv računskega sodišča k razrešitvi ministra za finance Franca Križaniča je med političnimi strankami naletel na različne odzive.

Ljubljana.
Podpredsednik in pooslanec SDS Zvonko Černač.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Večina jih ocenjuje, da bo premier Borut Pahor moral ravnati enako, kot je ob razrešitvi nekdanjega ministra za okolje Karla Erjavca, ter DZ predlagati Križaničevo razrešitev. Stranke bodo odločitev premiera v večini spoštovale.

V SD od ministra, ki je iz njihove kvote, pričakujejo pojasnila. Vodja poslanske skupine SD Dušan Kumer pa pravi, da Križanič funkcijo opravlja odgovorno. V Zares po besedah vodje poslancev Franca Jurija menijo, da mora Pahor poziv sodišča spoštovati, prav tako menijo v LDS.

Prvak DeSUS Erjavec, ki je moral zaradi poziva računskega sodišča iz vlade, podobno kot opozicija ocenjuje, da so odločitve sodišča tudi politično motivirane.

Podpredsednik SDS Zvonko Černač meni, da je poziv k razrešitvi Križaniča del razprtij v koaliciji, po ocenah predsednika SLS Radovana Žerjava pa se že dogaja rekonstrukcija vlade. V SNS so zadovoljni, da se je končno odprlo vprašanje prodaje Splošne plovbe.

tvr/mke/mke
© STA, 2011