Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Podpisana pogodba za 200 milijonov evrov posojila EBRD za Teš 6

Šoštanj, 12. januarja - Direktor Termoelektrarne Šoštanj Simon Tot, generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne Matjaž Janežič in direktorica sektorja za energetiko pri Evropski banki za obnovo in razvoj Nandita Parshad so danes v Šoštanju podpisali posojilno pogodbo za izgradnjo šestega bloka termoelektrarne v vrednosti 200 milijonov evrov.

Ljubljana.
Generalni direktor HSE Matjaž Janežič.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Direktor TEŠ Simon Tot.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so po podpisu pogodbe sporočili iz Teša, bodo sredstva namenjena financiranju gradnje šestega bloka termoelektrarne, ki bo nadomestil obstoječe premogovne enote Teša.

Kot je ob podpisu pogodbe dejala Parshadova, bo šoštanjska termoelektrarna lahko z realizacijo šestega bloka z zmanjševanjem emisij in nižjo porabo premoga, bistveno izboljšala učinkovitost svojega poslovanja. Omenjena investicija pa bo podjetju omogočala izpolnjevanje okoljskih zahtev EU, je še dodala.

Tot je izrazil zadovoljstvo, da je prišlo do podpisa tako za Termoelektrarno Šoštanj kot za Slovenijo izredno pomembne pogodbe. Prvi mož termoelektrarne sicer verjame, da je to še dodaten korak na poti k realizaciji nacionalno izredno pomembnega projekta.

kk/mke
© STA, 2011