Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Premier Pahor dal Križaniču teden dni časa za pojasnila

Ljubljana, 12. januarja - Predsednik vlade Borut Pahor je danes prejel poziv računskega sodišča za razrešitev ministra za finance Franca Križaniča zaradi hude kršitve obveznosti dobrega poslovanja ministrstva pri prodaji deleža v Splošni plovbi. Pahor je ministru dal teden dni časa za pripravo temeljitega pojasnila.

Ljubljana.
Predsednik vlade Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kot je Pahor zapisal v dopisu ministru Križaniču, ima finančni minister do srede, 19. januarja, čas za pripravo temeljitega pojasnila, kdaj, kako hitro in na kakšen način je pristopil k pripravi popravljalnih ukrepov, ki jih je zahtevalo računsko sodišče.

Premiera zanima tudi Križaničev pogled oz. pojasnilo k dejstvu, da za računsko sodišče predlagani popravljalni ukrepi niso bili zadovoljivi oziroma pravočasni.

Računsko sodišče je ugotovilo hudo kršitev obveznosti dobrega poslovanja ministrstva za finance. Ministrstvo v odzivnem poročilu namreč ni izkazalo zadovoljivega ukrepa za odpravo v reviziji ugotovljene nesmotrnosti pri prodaji deleža Slovenske odškodninske družbe in Kapitalske družbe v Splošni plovbi.

Računsko sodišče je zato pozvalo premiera Pahorja, naj začne s postopkom Križaničeve razrešitve.

uk/mke/mke
© STA, 2011