Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Terme Maribor v letu 2010 slabše od načrtov

Maribor, 16. januarja - Preteklo leto je bilo za Terme Maribor težko, tudi v letošnjem pa v družbi še ne pričakujejo dosti izboljšanih pogojev za turizem v Sloveniji. Količinsko je največji nočitveni ponudnik v Mariboru sicer zabeležil precejšnjo rast, višjo tudi od slovenskega povprečja, a so finančni rezultati ostali pod zastavljenimi načrti.

Maribor, Hotel Piramida.
Predsednica uprave Term Maribor Alenka Iskra.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Maribor.
Predsednica uprave Term Maribor Alenka Iskra.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Predsednica uprave Alenka Iskra sicer o končnem izkupičku v letu 2010 še ne želi govoriti, med vrsticami pa je že dala vedeti, da bo ta zaradi vse večje konkurence, zaradi katere so morali zniževati cene, slabši od načrtov. Potem ko so še leta 2009 beležili 600.000 evrov dobička, letos kaže na minimalno izgubo.

V zvezi z namero njihovega večinskega lastnika - družbe NFD Holding, da proda svoj delež v Termah Maribor, pri čemer so se že omenjali neznani ruski kupci, Iskra ni vedela povedati nič novega. Znova je dejala, da je to pač odločitev lastnika, a doslej prodaja kljub vsem govoricam še ni bila zaključena, je pa po njenih informacijah še vedno aktualna.

gm/kk
© STA, 2011