Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

ZD Izola še ni prejel poplačila od Mabre inženiring

Izola, 12. januarja - Predsednik sveta Zdravstvenega doma Izola Radivoj Nardin je danes zjutraj v tajništvo zdravstvenega doma poslal dopis, v katerem od vodstva zahteva, da mu ob poplačilu posojila družbe Mabra inženiring to takoj sporočijo. Do 12. ure ni prejel še nobenega obvestila, je povedal za STA.

Ljubljana.
V.d direktorice zdravstvenega doma Izola Gordana Kalan Živčec.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kot pravi, je z njegovo zahtevo seznanjena tudi v.d. direktorice zdravstvenega doma Gordana Živčec Kalan. V primeru poplačila je zahteval tudi fotokopijo dokumenta o poplačilu posojila ter s tem o sprostitvi 150.000 evrov depozita, ki jih je ZD Izola nakazal Poštni banki Slovenije kot garancijo posojila Mabri. O tem poslu bodo razpravljali tudi na današnji seji sveta zavoda.

Dimitrij Marušič iz Policijske uprave Koper je za STA potrdil torkov zaseg dokumentacije v zvezi s spornim poroštvom Mabri inženiring v ZD Izola.

Predsednik računskega sodišča Igor Šoltes je sicer za STA opozoril, da v primeru ZD Izola, ko gre za dano poroštvo za zavarovanje posojila, bi zavod to poroštvo lahko dal le s soglasjem ustanovitelja, torej občine.

td/rr/tz
© STA, 2011