Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

SDS in SNS očitata Kosu številne nepravilnosti pri vodenju protikorupcijske komisije

Ljubljana, 12. januarja - Po imenovanju novega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije so prišli na dan podatki o nepravilnostih, ki so se dogajale v času, ko je komisijo vodil Drago Kos, opozarja poslanec SDS Vinko Gorenak. Po njegovih besedah zato poslanci SDS in SNS zahtevajo sklic nujne seje odbora državnega zbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje.

Ljubljana.
Nekdanji predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Gorenak, ki je tudi predsednik odbora, je na današnji novinarski konferenci dejal, da poročanje nekaterih medijev govori o tem, da je Kos pustil v omarah okoli 1400 nerešenih prijav korupcije, ki niso bile niti zabeležene niti vpisane in o njih ni bila vodena nobena evidenca.

Poslanci SDS in SNS so zahtevo za sklic nujne seje vložili v torek. Gorenak in Györek pričakujeta, da bo odbor sedanjega predsednika protikorupcijske komisije Gorana Klemenčiča pozval, naj v roku enega meseca podrobno pisno poroča o svojih ugotovitvah o delu komisije za čas, ko jo je vodil Kos.

Gorenak in Györek si veliko obetata od Klemenčičevega poročila. Kot je ocenil Györek, se je novi predsednik namreč resno lotil vodenja protikorupcijske komisije.

bs/tz
© STA, 2011