Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na odboru za obrambo zapleti zaradi domnevno tajnega dokumenta

Ljubljana, 12. januarja - Odbor za obrambo je zjutraj začel sejo, na kateri ima več točk, a jo je nekaj pred 12. uro prekinil in jo bo nadaljeval ob 14. uri. Na odboru se je sicer najbolj zapletlo pri razpravi o opremljenosti 14. slovenskega kontingenta Isaf. K točki je bil namreč priložen tudi dokument, ki ugotavlja pomanjkljivosti voda za zaščito v Isaf.

Obrambna ministrica Ljubica Jelušič je opozorila, da je tisti, ki je dokument poslal, z njega izbrisal oznako tajno, zaradi česar bi moral odbor dokument obravnavati na zaprti seji.

Proti temu pa je bil predsednik odbora Jožef Jerovšek (SDS), ki je pojasnil, da je dokument dobil z navadno pošto, ker na njem ni bilo oznake tajno, ga je skopiral članom odbora. O predlogu ministrice, naj to točko obravnavajo za zaprtimi vrati, pa odbor še ni odločil, saj je bila seja prej prekinjena.

Na seji je ministrica sicer še zagotovila, da se stopnja varnosti v Afganistanu izboljšuje. Pojasnila je tudi, da trenutno ni dovolj argumentov za prekinitev pogodbe s Patrio.

ako/tz
© STA, 2011