Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Uprava Banke Celje si želi stabilno lastništvo

Celje, 12. januarja - Predsednik uprave Banke Celje Dušan Drofenik se je na današnjem ponovoletnem srečanju z novinarji odzval na napovedano prodajo Banke Celje s strani Nove Ljubljanske banke (NLB), ki ima v Banki Celje 49,42 glasovalnih pravic. Drofenik je ob tem dejal, da si uprava banke, ki je pridružena članica NLB, želi stabilnega lastništva.

Povedal je, da ob tako pomembnih dejanjih lastnikov Banke Celje, vodstvo banke sodeluje skladno s svojimi pristojnostmi. "Vprašanje prodaje Banke Celje je vprašanje za lastnike. Dosedanje lastništvo je bilo vseskozi stabilno in tudi v nekem smislu razpršeno, saj je v njeni lastniški strukturi poleg NLB tudi do 160 fizičnih oseb. Pričakujem, da bodo prodajalci in kupci banke ravnali transparentno," pravi Drofenik.

Na vprašanje, ali bo prodaja Banke Celje vplivala na njene komitente, je Drofenik odgovoril, da je uprava banke zadolžena predvsem za dobre poslovne rezultate, zato komitenti ne bi smeli biti zaskrbljeni zaradi spremembe lastništva. Dodal je, da je bila Banka Celje vseskozi korektna do svojih lastnikov v smislu izplačevanja dividend.

lpc/ap
© STA, 2011