Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po mnenju županov SDS vlada z ukinjanjem državnih institucij slabi določene regije

Ljubljana, 12. januarja - Pri načrtovani ukinitvi porodnišnic in policijskih uprav v nekaterih slovenskih krajih gre za težnje po večji centralizaciji, s tem pa vlada slabi posamezne regije, so prepričani v Klubu županov in podžupanov SDS. Kot je v sporočilu za javnost zapisal predsednik kluba Ivan Molan, tovrstnim reorganizacijam nasprotujejo.

Ljudem bodo namreč zaradi bivanja v manjših krajih zmanjšane pravice do dostopnosti zdravstvenih in ostalih storitev, v mestih pa se bodo zaradi velike koncentracije državnih služb močno povečale obremenitve na okolje in udobje bivanja, opozarja Molan. V klubu ne verjamejo, da bi zaradi tovrstne reorganizacije prišlo do resničnih prihrankov.

Gre za nameravano reorganizacijo porodnišnic, ki ji bo po Molanovem mnenju verjetno kmalu sledila tudi reorganizacija bolnišnic, policijskih uprav, inšpekcijskih služb ter ostalih državnih institucij. Tako naj bi se z večjimi združile porodnišnice v Kranju, Brežicah in Trbovljah ter policijske uprave v Slovenj Gradcu, Krškem in Postojni.

spc/td
© STA, 2011