Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jelušičeva zagotavlja, da se varnost v Afganistanu ni poslabšala

Ljubljana, 12. januarja - Obrambna ministrica Ljubica Jelušič je danes na začetku seje odbora za obrambo odgovarjala na vprašanja članov odbora.

Ljubljana.
Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Poslanca Toneta Anderliča (LDS) je zanimalo, kakšen je položaj v Afganistanu, saj da je v časopisu prebral, da se je varnost v letu 2010 zelo poslabšala. Ministrica je pojasnila, da se položaj v državi glede na pretekla leta izboljšuje na vseh področjih, tudi varnostnem.

Poslanca Roberta Hrovata (SDS) je zanimalo, kdaj bo prišlo do prekinitve pogodbe s Patrio. Jelušičeva je povedala, da trenutni podatki prekinitve pogodbe s Patrio oziroma Rotisom ne dopuščajo, posebej ne prekinitve pogodbe na zakonit način.

Poslanca je tudi zanimalo financiranje Gorske reševalne zveze Slovenije ter zaračunavanje reševanja v gorah nekaterim ponesrečencem. Generalni direktor uprave RS za zaščito in reševanje Boris Balant je poslancu pojasnil, da so doslej izstavili pet ali šest računov za reševanje, in sicer zato, ker ljudje niso vzeli dovolj resno opozoril o nevarnosti ali pa niso imeli primerne opreme.

td/ako/td
© STA, 2011