Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nepovezani poslanci poenoteni glede svobodnega odločanja za sodelovanje z drugimi

Ljubljana, 12. januarja - Nepovezani poslanci so se včeraj poenotili glede poslovnika poslanske skupine in s tem tudi glede njihovega sodelovanja z drugimi. Doslej si namreč niso bili enotni, ali se lahko kot poslanska skupina pogajajo s koalicijo za formalno sodelovanje ali ne.

Ljubljana.
Vodja skupine nepovezanih poslancev Franc Žnidaršič.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ali se bodo s koalicijo pogajali, sicer včeraj še niso dorekli. Po poslovniku bo to možno le s soglasjem vseh, če slednjega ne bo, pa se za sodelovanje lahko odloči posamezni poslanec ali del poslancev poslanske skupine, je za STA pojasnil njihov vodja Franc Žnidaršič.

Kot najpomembnejše je izpostavil, da bodo ostali skupaj kot poslanska skupina. Samo zato, ker nekdo stvari vidi drugače, namreč po njegovem ne bi kazalo porušiti možnosti sodelovanja v poslanski skupini z vsem tistim, kar jim pripada.

Vlada je v luči razhajanj s koalicijsko partnerico DeSUS nepovezane poslance že povabila k formalnemu sodelovanju, za to se javno zavzema tudi Zares. Takemu sodelovanju sta sicer naklonjena Žnidaršič in Vili Rezman, Andrej Magajna pa ne.

tvr/ako
© STA, 2011