Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kriminalisti v hišni preiskavi v Zdravstvenem domu Izola zasegli dokumente

Ljubljana, 11. januarja - Koprski kriminalisti so danes opravili hišno preiskavo poslovnih prostorov Zdravstvenega doma Izola. V preiskavi so zasegli poslovne in knjigovodske dokumente. Ti bodo potrdili ali ovrgli sum storitve kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete.

Ljubljana.
Nekdanja v.d direktorice zdravstvenega doma Izola Gordana Kalan Živčec.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kriminalisti so sicer zdravstveni dom obiskali že v ponedeljek, vendar pa jim v. d. direktorja zavoda Gordana Živčec Kalan zahtevane dokumentacije ni želela izročiti. Zato so se danes vrnili z odredbo sodišča.

V minulih dneh so mediji razkrili, da naj bi Živčec Kalanova naložila 150.000 evrov z računa zdravstvenega doma na Poštno banko Slovenije in s tem dala garancijo podjetju Mabra za najem posojila. Podjetje je med drugim investitor v objekt v Ljubljani, kjer so skupne prostore kupile zdravniške organizacije, med drugim tudi zdravniška zbornica, ki jo vodi Živčec Kalanova.

Minister za zdravje Dorjan Marušič je odredil upravni nadzor v zdravstvenem domu, zadevo pa preverja tudi svet zavoda in protikorupcijska komisija.

ago/ako/ako
© STA, 2011