Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Rebolj tudi uradno zmagovalec rektorskih volitev v Mariboru

Maribor, 11. januarja - Senat Univerze v Mariboru je danes uradno potrdil Danijela Rebolja za novega rektorja univerze. Ob tej priložnosti mu je prvič uradno čestital sedanji rektor Ivan Rozman, ki se po dveh mandatih 5. maja poslavlja s položaja.

Maribor.
Rektor Univerze v Mariboru Danijel Rebolj.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Profesor na mariborski fakulteti za gradbeništvo Danijel Rebolj, ki je v drugem krogu volitev s štirimi glasovi razlike premagal prorektorja za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje Marka Marhla, je v nagovoru poudaril, da se bo držal začrtanega programa, ki ga je predstavil ob nastopu na volitvah.

Na današnji seji senata so se dotaknili tudi zapletov pri gradnji medicinske fakultete. Dekan te fakultete Ivan Krajnc je senatu univerze na kratko predstavil sklepe ponedeljkovega senata medicinske fakultete, o katerih pa bodo razpravljali na prihodnji senatni seji. Med njimi je poziv rektorju, da razreši Boštjana Brumna s položaja glavnega tajnika univerze in predsednika komisije za izbor izvajalca gradbenih del pri izgradnji medicinske fakultete.

ase/ako
© STA, 2011