Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenski utrip: Prejšnja Janševa vlada uspešnejša kot sedanja Pahorjeva

Ljubljana, 11. januarja - Če bi bile volitve to nedeljo, bi zmagala SDS, ki bi dobila 18,9 odstotka podpore. Polovico manj glasov bi dobila SD, tej pa sledi DeSUS z 6,5 odstotka podpore. Vlade ne podpira 67 odstotka anketirancev. Skoraj polovica volivcev pa meni, da je bila prejšnja Janševa vlada uspešnejša kot sedanja Pahorjeva. 16,2 odstotka pa je prepričanih, da je uspešnejša sedanja vlada.

Ljubljana.
Predsednik SDS Janez Janša.
Foto: Tamino Petelinšek / STA

Raziskava Slovenski utrip, ki jo mesečno izvaja novogoriška Fakulteta za uporabne družbene študije je pokazala, da vlado podpira 23,5 odstotka vprašanih. Manjšo podporo je imela le lani decembra, in sicer 22 odstotkov.

Na vprašanje, kaj bi bilo za Slovenijo najbolje, je 38 odstotka anketirancev odgovorilo, da ostane sedanja vlada do konca mandata, tretjina jih meni, da bi morali razpisati predčasne parlamentarne volitve. Novo vlado še pred parlamentarnimi volitvami pa si želi 16 odstotkov volivcev.

Pokojninska reforma je nujno potrebna, vendar ne takšna, kot so jo sprejeli, meni 58 odstotka vprašanih. Podporo sprejeti reformi je izrazilo 19 odstotkov, 12 odstotkov pa jih meni, da pokojninske reforme sploh ne potrebujemo.

abu/ako/ako
© STA, 2011