V Nemčiji prvič odkrili dioksin tudi pri prašičih

Hannover, 11. januarja - V Nemčiji so po jajcih in piščančjem mesu sedaj odkrili povišane količine dioksina tudi v svinjskem mesu. Kot je sporočilo kmetijsko ministrstvo v zvezni deželi Spodnja Saška, so visoke vsebnosti strupenega dioksina odkrili pri pitanem prašiču med testnim zakolom. Za koliko so bile povišane vrednosti dioksina, ministrstvo v Hannovru ni razkrilo.

Rusija, Belgorod.
Prašiči.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija.
Prašiči.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.232 znakov (brez presledkov) oziroma 219 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

sg/mc
© STA, 2011