Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Zares se bodo pri glasovanju o Trobec Bučanovi vzdržali

Ljubljana, 11. januarja - Kandidatka za ministrico za lokalno samoupravo Duša Trobec Bučan poslancev Zares ni prepričala, zato se bodo pri glasovanju o njej na seji DZ vzdržali, je po današnjem sestanku s kandidatko povedal podpredsednik Zares Franco Juri. To ni nezaupnica vladi, pravi, a opozarja na okoliščine, v katerih je premier Borut Pahor kandidatko predlagal.

Ljubljana.
Kandidatka DeSUS za ministrico za lokalno samoupravo Duša Trobec Bučan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Poslanska skupina Zares je imela danes s kandidatko Trobec Bučanovo bogat in zanimiv pogovor, postavili so ji tudi nekaj konkretnih vprašanj, na katere je sicer tudi odgovorila, je v DZ dejal Juri. Na koncu pa so se po njegovih besedah odločili, da kandidaturi ne bodo nasprotovali, vendar je tudi ne bodo podprli. Glasovali bodo enotno.

Po besedah Jurija pri izbiri kandidatke niso bili upoštevani vsi vidiki koalicijske pogodbe, stranke Zares pa niso vprašali za mnenje. Kandidatko je sicer najprej predlagal DeSUS, nato tudi premier. Poleg tega je dobila podporo odbora za lokalno samoupravo in poslancev SD. Trobec Bučanova podporo pravkar išče tudi v poslanski skupini LDS.

spc/tvr/miv
© STA, 2011