Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Prvi polet kitajskega nevidnega lovca ob srečanju Gatesa in Huja

Peking, 11. januarja - Prvi kitajski nevidni lovec J-20 je danes opravil svoj prvi preizkusni polet. Novico so objavili kitajski mediji, ki so tudi objavili fotografije novega letala med preletom mesta Chengdu v jugozahodni provinci Sečuan. Do preizkusa kitajskega nevidnega lovca prihaja ob obisku ameriškega obrambnega ministra Roberta Gatesa na Kitajskem.

Kitajska, Peking.
Ameriški obrambni minister Robert Gates se je srečal s kitajskim predsednikom Hu Jintaom.
Foto: Xinhua/STA

Po poročanju kitajskih medijev, ki se sklicujejo tudi na pričevanja očividcev, je letalo Jian-20 opoldne po krajevnem času opravilo 15-minutni testni polet in nato uspešno pristalo na letališču v Chengduju.

Tiskovni predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Hong Lei je na vprašanje o novem letalu novinarjev v Pekingu pojasnil le, da Kitajska zasleduje obrambno politiko, ki ni napadalna.

Medtem se je ameriški obrambni minister v Pekingu danes srečal z državnim in partijskim voditeljem Hu Jintaom. Slednji je pozdravil obnovitev vojaške izmenjave z ZDA in izrazil upanje, da bo obisk pripomogel k izboljšanju zaupanja in razumevanja med državama.

sg/jk/jk
© STA, 2011