Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ danes o novi ministrici za lokalno samoupravo

Ljubljana, 11. januarja - Poslanke in poslanci bodo danes odločili, ali bo Duša Trobec Bučan nova ministrica za lokalno samoupravo in regionalni razvoj. Za razpravo so predvidene dobre štiri ure. Kandidatka pa je prvo oviro, zaslišanje na matičnem delovnem telesu, uspešno prestala v petek.

Kakšna podpora se Trobec Bučanovi obeta danes, še ni povsem jasno. Ob DeSUS, ki jo je kot kandidatko za novo ministrico predlagal premieru, lahko računa še na podporo SD. Poslanci Zares in LDS se bodo pred odločitvijo s kandidatko danes še srečali. Iz opozicije ji ne namerava nasprotovati SNS. Sodeč po glasovanju na matičnem odboru, pa se ji ne obeta podpora SDS in SLS.

DZ bo danes obravnaval tudi predlog novele zakona o izvrševanju državnih proračunov za leti 2011 in 2012. V zakon naj bi vnesli določbo glede višine rtv prispevka. Tovrstna določila so zakoni o izvrševanju proračunov iz pretekih let že vključevali, tokrat pa je vlada računala na zakon o Radioteleviziji Slovenija, ki pa na referendumu ni dobil zadostne podpore.

DZ bo danes odločil še o usodi predloga poslancev SD, LDS in Zares za ustavno presojo referendumske pobude o pokojninski reformi.

tz/db
© STA, 2011