Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nepovezani poslanci danes o morebitnih pogajanjih za sodelovanje v koaliciji

Ljubljana, 11. januarja - Nepovezani poslanci bodo danes razpravljali o naravi in statusu njihove poslanske skupine glede na poslovnik DZ ter posledično o morebitnih pogajanjih za formalno sodelovanje s koalicijo.

Vlada je namreč v luči razhajanj s koalicijsko partnerico DeSUS nepovezane poslance že povabila k formalnemu sodelovanju. Za slednje se je javno zavzela tudi Zares, ki je do delovanja DeSUS v koaliciji najbolj kritična.

Toda nepovezani poslanci so neenotni glede tega, ali je njihovo formalno sodelovanje s koalicijo glede na naravo poslanske skupine sploh mogoče. Medtem ko se vodja poslanske skupine Franc Žnidaršič in poslanec Vili Rezman za sodelovanje zavzemata, Andrej Magajna vztraja, da slednje po poslovniku DZ sploh ni mogoče.

Ta poslanska skupina se ne more vsebinsko vezati na koalicijo ter mora glede na svoj status ostati odprta in pluralna, je Magajna dejal za STA. Meni pa, da se bodo v poslanski skupini poenotili, saj jim zaradi prejemanja podpore v DZ v interesu, da ostanejo skupaj.

tvr/db
© STA, 2011