Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Majdičeva napore že pozabila, zdaj spet na vrsti trening

Ljubljana, 10. januarja - Najboljša slovenska smučarska tekačica Petra Majdič ne pozna počitka. Potem ko je v nedeljo končala zahtevno novoletno preizkušnjo na skupnem šestem mestu in z dvema posamičnima zmagama, se je danes vrnila v domovino. A se bo takoj posvetila treningom, že konec tedna pa jo čaka nova postaja svetovnega pokala v Liberecu.

Kanada.
Smučarska tekačica Petra Majdič.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Majdičeva se je iz Italije, kjer se je v nedeljo v Val di Fiemmeju končal letošnji Tour de ski, vrnila danes. Počitka bo malo, saj bosta s trenerjem Ivanom Hudačem iskala najboljše rešitve za trening. Kakšen dan namerava ostati na Pokljuki, potem pa bo že odpotovala na Češko, kjer so konec tedna nove tekme svetovnega pokala.

Najboljši slovenski tekačici, ki je poudarila, da jo veseli, ker na Touru ni bila sama, ampak sta bili uspešni tudi Barbara Jezeršek in Vesna Fabjan, so s torto in šampanjcem čestitali tudi vodilni v smučarskih tekih pri nas; njen trener Hudač, trener slovenske ekipe Marko Gracer in direktor Smučarske zveze Slovenije Matija Vojsk.

tb/zza/tb
© STA, 2011