Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Türk prihodnji ponedeljek na državniški obisk v Italijo

Ljubljana, 10. januarja - Predsednik republike Danilo Türk prihodnji ponedeljek potuje na tridnevni državniški obisk v Italijo k italijanskemu predsedniku Giorgiu Napolitanu. To bo prvi državniški obisk kakega slovenskega predsednika v Italiji. V ospredju bodo pogovori o dvostranskem sodelovanju, ki je v zadnjem letu doseglo viden napredek.

Ljubljana.
Predsednik republike Danilo Türk.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Kot je Türk napovedal že sredi decembra, bo obisk priložnost za pogovor o novih razsežnostih sodelovanja med državama, v katere želijo na čim bolj kreativen način vključiti pripadnike slovenske narodnosti v Italiji in italijanske narodnosti v Sloveniji. Govorili bodo tudi o infrastrukturnih objektih, energetiki, transportu, ekonomskem sodelovanju in drugih vprašanjih.

Ob srečanju z gostiteljem Napolitanom ima Türk na programu tudi pogovore z italijanskim premierom Silviom Berlusconijem, predsednikom poslanske zbornice Gianfrancom Finijem, predsednikom senata Renatom Schifanijem in županom Rima Giannijem Alemannom. Ob Rimu pa naj bi predsednik obiskal tudi Milano.

ms/np
© STA, 2011