Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razvojna klavzura po besedah Golobiča ne prinaša razprave o stanju v koaliciji

Ljubljana, 10. januarja - Pred razvojno klavzuro, ki se bo začela ob 15. uri, so se pri ministru za razvoj Mitju Gaspariju sicer na rednem srečanju sestali krizni ministri. Na mizi je kar nekaj ukrepov, povezanih z vprašanji, o katerih bodo popoldne razpravljali na razvojni klavzuri.

Ljubljana.
Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kljub številnim pričakovanjem, predlogom in pogojevanju strank bo razvojna klavzura sicer bolj vladni kot koalicijski sestanek, namenjen vprašanju razmer v gospodarstvu, je za STA povedal prvak Zares Gregor Golobič. Debate o razmerah v koaliciji in s tem povezanih odločitev danes po njegovih besedah ne bo.

Glavno besedo bodo imeli minister za finance Franc Križanič, ministrica za gospodarstvo Darja Radič in minister za razvoj Mitja Gaspari, je zatrdil Golobič.

Podani bodo tudi predlogi drugih resorjev, medtem ko se bo politična debata, zlasti o razmerah v koaliciji, v večji meri razvijala v prihodnje. Pri tem prvak Zares navaja vrh koalicije ter sestanek koalicijskih poslancev na Brdu pri Kranju proti koncu meseca.

tvr/apo
© STA, 2011