Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Morgenstern zmagovalec Harrachova, Kranjec šesti

Harrachov, 9. januarja - Avstrijec Thomas Morgenstern je zmagovalec današnje tekme svetovnega pokala smučarjev skakalcev v poletih v češkem Harrachovu. Drugo mesto je osvojil Švicar Simon Ammann, ki je zaostal deset točk, tretji pa je bil domačin Roman Koudelka. Najboljši Slovenec je bil Robert Kranjec na šestem mestu.

Slovenski skakalci so tudi drugo tekmo poletov v češkem Harrachovu uspešno končali. Potem ko je bil najboljši slovenski letalec Kranjec v soboto četrti, je tokrat osvojil šesto mesto, do novih točk pa sta prišla tudi Tepeš in Naglič. Prvi je bil s 17. mestom blizu svoji sobotni najboljši uvrstitvi v karieri, drugi pa si je še v svojem drugem nastopu na najvišji ravni priskakal točke s 23. mestom.

V ospredju je na vrhu ostal Avstrijec, le sobotnega zmagovalca Martina Kocha je zamenjal njegov rojak Morgenstern. Slednji je vodil že po prvi seriji, ko je poletel 211 metrov. Še daljši je bil sicer Ammann (215,5), ki pa je dobil nižje ocene, saj je pri daljavi, ki bi bila rekord letalnice, podrsal.

tb/ic/tb
© STA, 2011