Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorni svet Petrola danes o terjatvah do SCT

Ljubljana, 10. januarja - Nadzorni svet Petrola bo danes obravnaval vprašanje terjatev do družbe SCT. Seja je bila sklicana potem, ko so Finance poročale, da naj bi Petrol novembra lani od odvetniške pisarne Dušana Korošca prevzel za 160.000 evrov terjatev, v javnosti pa so zaokrožile tudi informacije, da naj bi SCT Petrolu dolgoval že več kot 10 milijonov evrov.

Ljubljana.
Petrol.
Foto: Domen Grögl/STA.
Arhiv STA

Predsednik nadzornega sveta Petrola Tomaž Kuntarič želi preveriti, ali so v poslu med SCT, odvetniško družbo Dušan Korošec in Petrolom nastale morebitne škodljive posledice za največjo slovensko energetsko družbo.

Uprava Petrola je sicer v sredo sporočila, da so v nekaterih medijih objavljene navedbe o terjatvah Petrola do SCT netočne oziroma da so bistveno nižje. Dodali so, da v zadnjem času vlagajo veliko naporov v zniževanje terjatev do SCT in da so se te v zadnjem obdobju tudi znižale.

Glede posla s Korošcem so dejali, da je bil ta izpeljan v korist družbe Petrol in njenih delničarjev ter v okviru že omenjenih prizadevanj za zniževanje terjatev do SCT.

uk/bg
© STA, 2011