Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za ITF bo poslastica kroga dvoboj med Slovenijo in Nemčijo

Ljubljana, 7. januarja - Slovenska ženska teniška reprezentanca bo 5. in 6. februarja po sedmih letih znova zaigrala v svetovni skupini pokala Fed. V mariborski dvorani Lukna bodo tekmice naših Nemke, ki imajo trenutno kar štiri igralke med prvo stoterico.

Manj kot mesec dni pred začetkom je na Teniški zvezi Slovenije že vse v znamenju tega izjemno pomembnega tekmovanja za slovenski ženski tenis, dvoboj pa je kot zelo zanimivega ocenila tudi Mednarodna teniška zveza ITF.

Zato bo iz Londona v Slovenijo pripotovala številčna delegacija ITF, v Maribor pa bo prišla tudi posebna tehnična ekipa za beleženje rezultata in merjenje hitrosti začetnih udarcev.

Čeprav ekipi še nista znani, pa bodo za Slovenijo prav gotovo nastopile Polona Hercog, Maša Zec Peškirič in Katarina Srebotnik, pri Nemkah pa so trenutno v ospredju Andrea Petkovic, Julija Goerges, Angelique Kerber in Kristina Barrois. V letu 2010 je bila članica nemške ekipe še Anna - Lena Groenefeld, ki je bila leta 2006 že štirinajsta igralka sveta.

zzb/ke/zzb
© STA, 2011