Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Morgensternu turneja, Hildeju Bischofshofen

Bischofshofen, 7. januarja - Avstrijec Thomas Morgenstern je skupni zmagovalec 59. novoletne turneje. "Morgi" je svoj skupni uspeh na včerajšnji zadnji tekmi v Bischoshofnu potrdil z drugim mestom. Premagal ga je le Norvežan Tom Hilde za 1,6 točke. Tretji je bil Avstrijec Andreas Kofler, najboljši Slovenec pa Robert Kranjec na 12. mestu.

Peter Prevc je bil 18., Jurij Tepeš pa 21. Slednji je s tem izenačil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Primož Pikl je z 42. mestom tekmo končal že po prvi seriji.

Pred 30.000 gledalci se je sicer najbolj veselil trikratni olimpijski prvak Morgenstern, ki je prvič v karieri osvojil prestižno novoletno turnejo. Drugo mesto na turneji je osvojil Švicar Simon Amman, tretje pa Hilde. Prevc je bil skupno 13.

Karavana svetovnega pokala, v katerem z 903 točkami vodi Morgenstern, Prevc pa je kot najboljši Slovenec s 105 točkami 20., se zdaj že seli na Češko v Harrachov, kjer bo v soboto dopoldne na sporedu uradni trening in nato še kvalifikacije za popoldansko prvo tekmo v smučarskih poletih letos. Od Slovencev tja potujejo Kranjec, Tepeš, Pikl in debitant iz Žirov Tomaž Naglič.

lr/ke/lr
© STA, 2011