Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Duša Trobec Bučan danes na zaslišanju pred parlamentarnim odborom

Ljubljana, 7. januarja - Kandidatka za ministrico za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Duša Trobec Bučan se bo danes predstavila pred pristojnim parlamentarnim odborom. Predlog za njeno imenovanje je predsednik vlade Borut Pahor državnemu zboru posredoval v ponedeljek.

Ljubljana.
Kandidatka za novo ministrico za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Duša Trobec Bučan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Kandidatka za novo ministrico za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Duša Trobec Bučan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Izvolitev nove ministrice oz. ministra je potrebna, ker je prejšnji minister Henrik Gjerkeš decembra zaradi vožnje pod vplivom alkohola odstopil. Za njegovo naslednico je izvršni odbor DeSUS premieru predlagal Trobec Bučanovo. Premier pa je svojo odločitev zanjo pojasnil z besedami, da gre za izkušeno in primerno kandidatko. Pomembno se mu zdi, da je v zadnjem letu kot državna sekretarka delovala na ministrstvu, ki je v tem času izboljšalo črpanje evropskih sredstev.

Po zaslišanju pred odborom bo v prihodnjih dneh o kandidatki na seji odločal še državni zbor. Poslanci SD, LDS in Zares so v četrtek vložili zahtevo za sklic izredne seje, na kateri bi DZ ob njihovi pobudi za ustavno presojo referendumske pobude o pokojninski reformi odločal tudi o imenovanju nove ministrice. Izredna seja bi se začela v ponedeljek popoldne in nadaljevala v torek.

tz/pa
© STA, 2011