Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zaradi domnevnega posojila Mabri že teče več postopkov

Izola, 6. januarja - Župan občine Izola Igor Kolenc je sprožil postopke preverjanja suma nezakonitega razpolaganja z sredstvi v izolskem zdravstvenem domu, so sporočili z občine. V javnost so namreč prišle informacije, da je v.d. direktorice zavoda Gordana Živčec Kalan odobrila 150.000 evrov posojila podjetju Mabra. Zadevo preučuje tudi protikorupcijska komisija.

Ljubljana, vlada.
Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Gordana Kalan Živčec.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kolenc je od predsednika sveta zavoda Radivoja Nardina zahteval, naj preveri, ali navedbe glede posojila držijo. To je potrdil tudi Nardin, ki je razložil, da je bil dopoldne v zdravstvenem domu in zahteval vpogled v dokumentacijo, vendar mu tega niso omogočili. Nardin je zato zahtevo podal tudi pisno in pričakuje, da jo bo dobil še pred redno sejo sveta zavoda, ki je sklicana za 12. januar.

Predsednik sveta zavoda je tudi že zahteval razširitev dnevnega reda seje, da bi lahko razpravljali tudi o sumu zlorabe položaja oz. nepravilnega dajanja posojil. Le na podlagi pridobljene dokumentacije pa bodo lahko sprejemali odločitve, ki so v skladu z njihovimi pooblastili, je poudaril Nardin.

szo/pa/pa
© STA, 2011