Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Konjiški SGA po kriznih letih spet pospešuje prodajo

Slovenske Konjice, 11. januarja - Konjiško podjetje SG Automotive, ki je v preteklosti letno beležilo skoraj 50 milijonov evrov prometa, se po kriznih letih vrača na stare številke. Po besedah večinskega lastnika družbe Roberta Graha so lani promet dvignili na 42 milijonov evrov in ob tem ustvarili okoli 1,2 milijona evrov dobička. Letos načrtujejo 67 milijonov evrov prometa.

Družba SGA je največje podjetje v Slovenskih Konjicah, ki zaposluje skoraj 450 ljudi. Celotna skupina znotraj holdinga Grah Automotive, preko katerega družina Grah obvladuje večinski delež podjetja SGA, pa zaposluje že več kot 800 ljudi, od tega 250 v Srbiji, kjer bodo po lanski investiciji v novo halo dodatno zaposlili še 400 ljudi.

Možnosti za širitev proizvodnje v Sloveniji oziroma na obstoječi lokaciji v Slovenskih Konjicah Grah trenutno ne vidi, čeprav so bili za to zainteresirani in imajo ob tovarni tudi dovolj svojega zemljišča. Načrtom so se zaradi težav pri pridobivanju gradbenega dovoljenja vsaj za zdaj odpovedali, s tem pa je občina izgubila možnost za nekaj sto delovnih mest.

gm/arh
© STA, 2011