Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenski kajakaši v prihodnjih dneh od Planice do Avstralije

Ljubljana, 6. januarja - Pred člani slovenskih kajakaških reprezentanc je drugi del priprav na sezono, v kateri se bodo poleg kolajn na evropskih in svetovnih prvenstvih podeljevale tudi že kvote za olimpijske igre leta 2012 v Londonu. V želji po čim boljši pripravi na sezono se tako tekmovalke in tekmovalci po formo odpravljajo na različne konce sveta.

Tacen.
Slovenski kajakaš Jure Meglič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Tacen.
Slovenski kajakaš Peter Kauzer.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Tacen.
Slovenska kajakašica Urša Kragelj.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Nekateri bodo v prihodnjih dneh bazične priprave opravili na snegu v Planici, kjer se bo na smučeh za smučarski tek "potilo" nekaj slalomistov, spustašev in mirnovodašev, nekateri slalomisti in mirnovodaši bodo opravili bazične priprave na vodi v Portorožu, kot prva pa se že 9. januarja v Avstralijo odpravljata Peter Kauzer in Janoš Peterlin, ki bosta tam do konca februarja.

V Avstraliji bodo ob Kauzerju in Peterlinu v različnih časovnih obdobjih od januarja do konca marca vadili še številni drugi slovenski slalomisti. Med njimi tudi najboljša slovenska kajakaša leta 2010 Urša Kragelj in Jure Meglič. Nekateri slalomisti bodo marca vadili tudi v Atenah, medtem ko bodo spustaši in mirnovodaši od sredine februarja do sredine marca v Skradinu. Po posebnem programu bo vadila najboljša slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko, ki bo pripravljenost pilila v Portu.

lr/ad/lr
© STA, 2011